Yeni yürüyen bebek ayakkabısı nasıl olmalı

Yeni yürümeye başlayan bebeklerin düşmeleri farklı sakatlıklara sebep olabilir. Bundan dolayı ayakkabıların tabanlarının ne kaygan ne de yeri çok tutan nitelikte olmalıdır. Sert, destekli ayakkabılar bebekler için uygun olmadığı için tercih edilmemelidir. Ayakların hareket kabiliyetlerini kısıtlarlar.

Yeni yürümeye başlayan bebek nasıl ayakkabı giymeli?

Bebek için doğru ayakkabının; ayağını sarması, yere temas hissi vermesi, hafif, yumuşak olması yeterlidir. Yüksek konçlu, yani arkası bileği kavrayıp destekleyen, önü ise yumuşak ve geniş olan ayakkabılar tercih edilmelidir.

Bebek sandaleti nasıl olmalı?

Bebek sandaleti seçerken sandaletin ayakta koku yapmayacak ve zarar vermeyecek materyallerden üretilmiş olmasına dikkat etmelisin. Sandaletin kenar kısımlarının bebeğinin ayağını zedelemeyeceğinden ve sıkmayacağından emin olmalısın. Plastik gibi malzemelerin kullanılmamış olmasına özen göstermelisin.

Ilk adım ayakkabısı nasıl olmalı?

İlk ayakkabıları yaz aylarına rast geliyorsa, sandalet gibi önü tam açık olanlardan olmamalı, takılıp düşmelerden korumak için önü kapalı ama yanları açık, bilekten desteklenmiş ayakkabılar tercih edilmelidir. Bebeğinizin ayaklarının nefes almasına izin verebilecek ayakkabılar almalısınız.

Anatomik bebek ayakkabı nedir?

Yürüme döneminde ve sonrasında bebek ve çocuklarımız için seçtiğimiz ayakkabılar, ayak sağlığı için büyük önem taşırlar. … Anatomik ayakkabıların, ortopedik ayakkabının tam tersi taban yapısının çok yumuşaktır. Yumuşak olan taban yapısı kişinin ayak şeklini alır ve basış noktalarını değiştirme özelliği yoktur.

Bebekler kaç yaşına kadar ortopedik ayakkabı giyer?

Akalan, "Bebeklerin ayak tabanının tam ortasında 2 yaşına kadar bir yağ (adipoz) dokusu bulunur, bu doku daha sonra yavaş yavaş azalır. Bu nedenle çocuğunuza 2 yaşına kadar özel ayakkabılar giydirmeyin" dedi.

Bebek ne zaman ayakkabı giymeli?

İlk adım ayakkabısı seçiminin önemi Bebeklerin yürüme çağına yaklaştığı 12-18 ay arası tercih edilecek ilk adım ayakkabısı, ayak sağlığı ve yürüme kabiliyetinin oluşması açısından çok hassas bir konudur. Yürümeye başlamadan önce bebeklere genellikle ayakkabı giydirilmemesi önerilir.

Bebek ayakkabı tabanı nasıl olmalı?

Ayakkabı tabanı avuç içiniz gibi yumuşak olmalıdır. Yumuşak taban ayağı iyi kavradığı, kaymadığı için yeni yürümeye başladığı dönemlerde düşmeyi engeller. Bu ayakkabıların hafif olması çocukların yürürken daha az enerji harcamalarını sağlar.